I gröna Midsommakransen ligger Brf Violen med sina 69 lägenheter. Fastigheten är byggd i funktionalistisk stil på 30-talet och fick en grundlig renovering 2010-talet. Modern boendestandard där den ursprungliga funkis charmen bibehållts. Byggnaden är kulturminnesmärkt med en gul klassificering vilket innebär att den har positiv betydelse för stadsbilden och ett visst kulturhistoriskt värde. Gamla Midsommarkransen är en av Stockholms äldsta förorter och har de flesta av de senaste 100 årens byggnadsstilar med inslag av  funkis, jugend och nationalromantik.

Historia
Brf Violen i Midsommarkransen består av två fastigheter, Violen 4 och Violen 5 som båda totalrenoverades åren 2009-2012 och blev till ett gemensamt hus med enhetlig gulputsad fasad och gröna fönsterbågar. Huset har anor från tidigt 1940-tal och har huserat både biograf och bilverkstad i sitt tidigare liv. Många tidstypiska detaljer bevarades under renoveringsarbetet, så som fönster med tillhörande beslag, äldre radiatorer, marmorfönsterbänkar och den generösa takhöjden. Huset har i alla får före renoveringen varit hyreshus, men när KEA-gruppen köpte upp fastigheterna och renoverade dem bildades Brf Violen i Midsommarkransen.

Området
Området är populärt med sina lummiga kvarter. Precis utanför huset ligger Midsommarparken. Nära till Svandammsparken med stora gröna ytor samt promenadavstånd till Vinterviken. En minuts promenad till T-banestation Midsommarkransen som på cirka 10 minuters tar dig till city. I kvarteren finns flera mysiga caféer och restauranger samt livsmedelsaffärer och service.